Risicofactoren

Risicofactoren

Het management verwijst naar de beschrijving van de risicofactoren zoals vermeld in het Jaarverslag 2014, blz. 29-36, zoals geüpdatet en aangevuld door de beschrijving van de risicofactoren in het prospectus dat op 14 mei 2015 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission werd ingediend (zoals opgenomen in het noteringsprospectus dat door de FSMA werd goedgekeurd op 18 mei 2015), blz. 11-51. Samenvattend hebben de voornaamste risico’s en onzekerheden waarmee Galapagos geconfronteerd wordt betrekking op: Galapagos’ financiële positie en haar nood aan bijkomend kapitaal; productontwikkeling, goedkeuring van de bevoegde gezondheidsinstanties en commercialisatie; Galapagos’ afhankelijkheid van derde partijen; de concurrentiepositie van Galapagos; Galapagos’ intellectuele eigendom; Galapagos’ organisatie, structuur en werking (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, bepaalde risico’s die verband houden met haar status als een in de Verenigde Staten genoteerde vennootschap sinds de aandelenuitgifte (in de vorm van ADSs) en notering op NASDAQ in mei 2015); en marktrisico’s met betrekking tot Galapagos’ aandelen en ADSs.

Het management verwijst ook naar de beschrijving van het financieel risicomanagement van de Groep zoals weergegeven in het Jaarverslag 2014, blz. 117-119, die nog steeds geldig blijft.

Omdat Galapagos rapporteert in euro, dienen de activiteiten en financiële positie van entiteiten die opereren in vreemde valuta omgezet te worden naar euro’s in het consolidatieproces. Gezien de voortdurende schommelingen tussen de buitenlandse munteenheden en de euro, kan dit een negatieve impact hebben op de geconsolideerde resultaten.