Transacties met verbonden partijen

Toelichtingen

Op 10 april 2019 werden nieuwe warrants aangeboden aan de bestuurders en directiecomitéleden onder Warrantplan 2019, onder voorbehoud van aanvaarding. Op 12 juli 2019 werd de notariële akte verleden waarbij het finale aantal aanvaarde warrants onder Warrantplan 2019 werd vastgesteld. De bestuurders en directiecomitéleden hebben alle aangeboden warrants aanvaard. De warrants onder Warrantplan 2019 hebben een uitoefentermijn van acht jaar vanaf de datum van het aanbod. Hun uitoefenprijs bedraagt €95,11 per warrant. Elke warrant geeft het recht om in te schrijven op één nieuw Galapagos aandeel. Door bestuurders worden deze warrants definitief verworven over een periode van 36 maanden ten belope van 1/36ste per maand. Door andere begunstigden worden deze warrants slechts definitief en volledig verworven op de eerste dag van het vierde kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin de warrants werden toegekend. De warrants zijn niet overdraagbaar en kunnen in principe niet worden uitgeoefend vóór 1 januari 2023.

Onderstaande tabel geeft het aantal warrants weer dat werd aangeboden onder Warrantplan 2019 aan elke bestuurder en elk directiecomitélid in functie gedurende de eerste zes maanden van 2019:

We merken op dat de heer Peter Guenter op 30 april 2019 werd benoemd als onafhankelijke, niet-uitvoerende bestuurder door de algemene vergadering en dat de bestuursmandaten van Dr. Werner Cautreels en Dr. Christine Mummery op diezelfde datum eindigden.

Gedurende de eerste zes maanden van 2019 waren er geen wijzigingen in de transacties met verbonden partijen zoals vermeld in het jaarverslag 2018 die mogelijk materiële gevolgen zouden hebben op de financiële positie van Galapagos in de eerste zes maanden van 2019.