1. Algemene informatie

Jaarrekening

Galapagos NV is een naamloze vennootschap onder Belgisch recht. De zetel van Galapagos NV is Generaal de Wittelaan L11/A3, 2800 Mechelen, België. Waar in dit document wordt verwezen naar “wij”, “ons”, “onze”, “de groep” of “Galapagos” worden Galapagos NV samen met haar dochterondernemingen bedoeld.

R&D

De R&D divisie is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen. Onze ambitie is om een toonaangevend wereldwijd biotechnologiebedrijf te worden, gericht op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen. Onze strategie is om het gebruik van ons uniek en gepatenteerd target discovery platform te maximaliseren om de ontdekking en ontwikkeling van therapieën met nieuwe werkingsmechanismen te faciliteren.

De componenten van het bedrijfsresultaat die in de jaarrekening zijn opgenomen betreffen de volgende bedrijven: Galapagos NV (Mechelen, België); Galapagos SASU (Romainville, Frankrijk); Galapagos B.V. (Leiden, Nederland); Fidelta d.o.o. (Zagreb, Kroatië); Galapagos, Inc. en haar dochtervennootschap Xenometrix, Inc. (Verenigde Staten); BioFocus DPI AG en Galapagos GmbH (Basel, Zwitserland); en Galapagos Biotech Ltd. (Cambridge, Verenigd Koninkrijk).

Onze activiteiten hebben 600 medewerkers werkzaam in de operationele vestigingen te Mechelen (de Belgische hoofdzetel), Nederland, Frankrijk, Kroatië, de Verenigde Staten en Zwitserland.