Galapagos pijplijn

De Galapagos pijplijn

Galapagos is een biotechnologiebedrijf, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van medicijnen met nieuwe werkingsmechanismen gericht op ziekten waarvoor nog grote onvervulde medische noodzaak bestaat.

Onze pijplijn bestaat uit programma’s uiteenlopend van onderzoeks- tot klinische Fase 3 studies in ontstekingsziekten, cystic fibrosis, fibrose, artrose, en andere ziekten. Ons uitermate flexibele platform is toepasbaar op uiteenlopende therapeutische gebieden. Tot onze programma’s in de klinische fase behoren onder meer: filgotinib, op dit moment in Fase 3 klinische studies in reumatoïde artritis (reuma), de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (CU); ons portfolio voor cystic fibrosis (CF) met kandidaatmedicijnen voor een drievoudige combinatietherapie voor 90% van de CF-patiënten, waarvoor klinische studies met patiënten zijn gepland voor medio 2017; GLPG1690, onze volledig in eigendom van Galapagos ontwikkelde autotaxineremmer, waarmee een Fase 2a studie voor idiopathische pulmonale fibrose (IPF) wordt uitgevoerd; GLPG1972 voor artrose, dat in 2017 naar verwachting aan patiënten in de VS zal worden toegediend in een Fase 1b studie; en MOR106, dat momenteel in een Fase 1b studie wordt toegediend aan patiënten met atopische dermatitis (AtD). Met uitzondering van ons CF-programma komen deze programma’s voort uit ons eigen target discovery platform.

We werken samen met Gilead aan filgotinib, met AbbVie aan CF, met Servier aan GLPG1972 en met MorphoSys aan MOR106. Het volgende overzicht laat de belangrijkste informatie over de ontwikkeling van onze programma’s zien, uitgaand van de stand van zaken op de publicatiedatum van dit jaarverslag:

Galapagos pijplijn (pipeline)Galapagos pijplijn (pipeline)