1. Algemene informatie

1. Algemene informatie

Galapagos NV is een naamloze vennootschap onder Belgisch recht. De maatschappelijke zetel van Galapagos NV is Generaal de Wittelaan L11/A3, 2800 Mechelen, België. Waar in dit document wordt verwezen naar “de Groep” of “Galapagos” worden Galapagos NV samen met haar dochterondernemingen bedoeld.

R&D

Galapagos’ R&D divisie is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen. De ambitie van de Groep is om een toonaangevend wereldwijde biotechnologiebedrijf te worden, gericht op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen. De strategie van de Groep is om zijn unieke en gepatenteerde target discovery platform uit te spelen, dat de ontdekking en ontwikkeling van therapieën met nieuwe werkingsmechanismen vergemakkelijkt.

De componenten van het bedrijfsresultaat uit de voortgezette bedrijfsactiviteiten die in de jaarrekening zijn opgenomen betreffen de volgende bedrijven: Galapagos NV (Mechelen, België); Galapagos SASU (Romainville, Frankrijk); Galapagos B.V. (Leiden, Nederland); Fidelta d.o.o. (Zagreb, Kroatië); BioFocus, Inc. en haar dochtervennootschappen, BioFocus DPI LLC, en Xenometrix, Inc.; BioFocus DPI AG (Basel, Zwitserland) en haar dochters Discovery Partners International GmbH (Heidelberg, Duitsland); en Inpharmatica Ltd. (Saffron Walden, Verenigd Koninkrijk).

De voortgezette activiteiten van de Groep hebben ongeveer 400 medewerkers werkzaam in de operationele vestigingen te Mechelen (de Belgische hoofdzetel), Nederland, Frankrijk en Kroatië.

Services

Galapagos heeft haar service divisie verkocht aan Charles River Laboratories International, Inc. op 1 april 2014.

De juridische entiteiten die werden verkocht als onderdeel van deze transactie waren BioFocus DPI (Holdings) Ltd., BioFocus DPI Ltd., Argenta Discovery 2009 Ltd. en Cangenix Ltd. Galapagos B.V. is niet verkocht, haar service divisie activiteiten werden afgesplitst door middel van een asset deal.

Als gevolg van deze verkoop wordt de service divisie gerapporteerd als beëindigde bedrijfsactiviteit.