1. Algemene informatie

1. Algemene informatie

Galapagos NV is een naamloze vennootschap onder Belgisch recht. De maatschappelijke zetel van Galapagos NV is Generaal de Wittelaan L11/A3, 2800 Mechelen, België. Waar in dit document wordt verwezen naar “wij”, “ons”, “onze”, “de Groep” of “Galapagos” worden Galapagos NV samen met haar dochterondernemingen bedoeld.

R&D

De R&D divisie is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen. Onze ambitie is om een toonaangevend wereldwijd biotechnologiebedrijf te worden, gericht op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen. Onze strategie is om ons uniek en gepatenteerd target discovery platform uit te spelen, dat de ontdekking en ontwikkeling van therapieën met nieuwe werkingsmechanismen vergemakkelijkt.

De componenten van het bedrijfsresultaat uit de voortgezette bedrijfsactiviteiten die in de jaarrekening zijn opgenomen betreffen de volgende bedrijven: Galapagos NV (Mechelen, België); Galapagos SASU (Romainville, Frankrijk); Galapagos BV (Leiden, Nederland); Fidelta d.o.o. (Zagreb, Kroatië); BioFocus, Inc. en haar dochtervennootschappen, BioFocus DPI LLC, en Xenometrix, Inc.; BioFocus DPI AG (Basel, Zwitserland) en haar dochters Discovery Partners International GmbH (Heidelberg, Duitsland); en Inpharmatica Ltd. (Saffron Walden, Verenigd Koninkrijk).

Onze voortgezette activiteiten hebben ongeveer 425 medewerkers werkzaam in de operationele vestigingen te Mechelen (de Belgische hoofdzetel), Nederland, Frankrijk en Kroatië.

Services

Wij hebben onze service divisie verkocht aan Charles River Laboratories International, Inc. op 1 april 2014.

De juridische entiteiten die werden verkocht als onderdeel van deze transactie waren BioFocus DPI (Holdings) Ltd., BioFocus DPI Ltd., Argenta Discovery 2009 Ltd. en Cangenix Ltd. Galapagos BV is niet verkocht, haar service divisie activiteiten werden afgesplitst door middel van een asset deal.

Als gevolg van deze verkoop wordt de service divisie gerapporteerd als beëindigde bedrijfsactiviteit.