Charlotte, Karin en Yves vertellen hun verhaal

Charlotte, Karin en Yves vertellen hun verhaal

De Galapagos groep CSR rapport

Klik hier voor het interview

“In dit bedrijf hoor ik er écht bij”

Charlotte Op de Beeck
Development Operations Officer

Charlotte Op de Beeck werkt ruim een halfjaar als Development Operations Officer bij Galapagos. Ook al vraagt de job best wat van haar, alles loopt op wieltjes. En neem dat gerust letterlijk.

Ordernummers pico bello, facturen netjes binnen budget en iedereen toegang tot de juiste pc-programma’s? Voor een vlotte administratie moet je bij Charlotte zijn. “Ik heb hier al ontzettend veel geleerd”, zegt Charlotte. “Niet alleen over mijn job, maar ook over het bedrijf.”

Ik zit in een rolstoel en ben meer dan aangenaam verrast door wat ze bij Galapagos voor mij doen

Voor Charlotte is het enorm belangrijk dat ze zich goed voelt in een organisatie. “Ik zit in een rolstoel en ben meer dan aangenaam verrast door wat ze bij Galapagos voor mij doen. Voor ik hier begon, deed een medewerker met mij een toertje om na te gaan of alles wel rolstoelvriendelijk was. Bij mijn sollicitatie was er aan de ingang een drempel waar ik moeilijk over kon. Op mijn eerste werkdag was die drempel weg en kon ik vlot binnen en buiten.”

Charlotte werkt op de achtste verdieping. Speciaal voor haar kocht Galapagos een evacuatiestoel die haar bij brand veilig naar beneden loodst. “Ik heb al in andere bedrijven gewerkt en dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Soms word ik er een beetje verlegen van. Het stelt me natuurlijk gerust dat ze hier zo goed voor mij zorgen. Op die manier kan ik aan alles deelnemen en hoor ik er echt bij. Het doet mij alleen maar groeien, om nog zelfstandiger door het leven te gaan.”

“Teambuilding in combinatie met een goed doel bleek een schot in de roos”

Karin Geerts
Management Assistant

De Galapagos Company Day stond in 2018 voor de eerste keer in het teken van een goed doel. De gebruikelijke jaarlijkse teambuilding focuste niet alleen op de medewerkers zelf, maar richtte zich ook op organisaties waarvoor alle hulp welkom is.

Elke Galapagos-site koos een eigen lokale organisatie om te steunen. In Mechelen ging Galapagos in zee met Sjarabang, een creatief atelier waar mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking aan de slag gaan met kunst, theater en muziek. Een kunstenaar ontwierp een polyester mal in de vorm van een vis, die de medewerkers van Galapagos decoreerden tot een prachtig kunstwerk. Teambuilding in de vorm van kunst!

“Voor wetenschappers was dit een opdracht buiten hun comfortzone”, lacht Management Assistant Karin Geerts, die de organisatie van die dag op zich had genomen. “Gelukkig waren de leden van Sjarabang er om ons de kunsttechnieken aan te leren en ons te begeleiden.”

Het enthousiasme en de warmte die dag waren onvergetelijk. Daardoor besef ik nog maar eens dat ik in het juiste bedrijf ben terechtgekomen

Karin was onder de indruk van de concentratie van de medewerkers én de creaties. De kunstwerken zelf werden uiteindelijk geveild tijdens De Warmste Week, en de opbrengst ging naar Sjarabang. “Voor mij is het belangrijk om als bedrijf uit onze ivoren toren te komen en mensen te ontmoeten die het misschien iets minder makkelijk hebben. Het enthousiasme en de warmte die dag waren onvergetelijk. Daardoor besef ik nog maar eens dat ik in het juiste bedrijf ben terechtgekomen.”

‘Met onze keuzes maken we het verschil’

Yves Galimidi
Purchasing Category Buyer

Yves Galimidi is bij Galapagos verantwoordelijk voor de inkoop van corporate diensten en services. Dat gaat van elektriciteit tot bedrijfswagens. Voor welk deel van zijn job hij ook aan de slag gaat, een duurzame toekomst verliest hij nooit uit het oog.

Groene energie

“Hoe wij als bedrijf inzetten op het groene gedachtegoed? Een voorbeeld: onze energieleverancier deed ons twee voorstellen: gewone elektriciteit en duurzaam geproduceerde elektriciteit. Ik screen de mogelijkheden en analyseer de cijfers. Op basis daarvan hakken wij knopen door. In dit geval ging het management akkoord om voor een milieuvriendelijke keuze te gaan – ondanks de iets hogere kosten. Galapagos in Mechelen werkt volledig op elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.”

Minder CO2

“We zijn bezig met een project voor onze bedrijfswagens, om ook elektrische en hybride bedrijfswagens aan te bieden. De gemiddelde CO2-uitstoot voor elke wagen zal daardoor dalen van 118 g/km tot 99 g/km tegen 2020.”

Virtueel vergaderen

“En waarom zou je je verplaatsen als het niet nodig is? Met videoconferencing en Skype kan een meeting veel sneller en efficiënter. Het is bovendien prima voor onze ecologische voetafdruk. Twee vliegen in één klap.”

Trots op onze inspanningen

“Galapagos is zich meer dan ooit bewust van de milieuvriendelijke mogelijkheden. Dankzij deze groene keuzes maken we het verschil. Elke dag zetten we een stapje richting een duurzame toekomst!”