Bekijk hier de voorgaande verslagen:

Onze samenwerkingen om de onstekingsfranchise te versterken

In april 2020 kondigden wij een wereldwijde samenwerking aan met Ryvu, gericht op de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe kleine moleculegeneesmiddelen bij ontstekingen. In december 2021 hebben we onze exclusieve optie uitgeoefend om een licentie te nemen op de door Ryvu ontwikkelde IP. Op grond van deze optie-uitoefening krijgt Galapagos exclusieve wereldwijde rechten om het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van het programma op basis van door Ryvu ontdekte en ontwikkelde verbindingen voort te zetten.

In augustus 2020 kondigden we een wereldwijde samenwerking aan met Scipher Medicine om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen die door Scipher zijn geïdentificeerd voor de behandeling van IBD. We zullen gezamenlijk een reeks nieuwe IBD-targets valideren die door Scipher zijn ontdekt, waarna we de exclusieve optie hebben om tot vijf targets verder te ontwikkelen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen. Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen wij de rechten behouden voor de ontdekking, ontwikkeling en commercialisering van therapieën voor de geselecteerde targets.

IBD
Inflammatory Bowel Disease, inflammatoire darmziekten. Dit is een overkoepelend begrip voor auto-immuunziekten van het darmkanaal, waaronder de ziekte van Crohn en CU. De ziekte van Crohn treft de dunne en dikke darm, terwijl CU de dikke darm treft. Bij beide ziekten raakt de darmwand ontstoken. Dit leidt tot pijn, bloedingen en uiteindelijk kan in sommige gevallen chirurgische verwijdering van een deel van de darm noodzakelijk zijn