Welkom bij onsJaarverslag 2020

Brief van
het management

We slaan de bladzijde om na een bewogen en uitdagend jaar. Tegelijkertijd heeft 2020 ons ook belangrijke wetenschappelijke en commerciële voortgang en kansen gebracht en zijn we ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om onze sterke punten verder uit te bouwen. Onno van de Stolpe, CEO
Brief van het management

Financiële hoofdlijnen

Groep omzet

Groep omzet

530.3 miljoen
Lees meer

Kaspositie

Kaspositie

5169.3 miljoen
Lees meer

Over te dragen opbrengsten

Over te dragen opbrengsten

2809.1 miljoen
Lees meer

Kosten van onderzoek en ontwikkeling

Kosten van onderzoek en ontwikkeling

523.7 miljoen
Lees meer

Magazine

Verbeterde kansen in een grotere hooiberg

In de zoektocht naar potentiële aanknopingspunten voor nieuwe medicijnen, konden de wetenschappers van Galapagos tot voor kort onderzoek doen binnen de scope van zo’n zesduizend mogelijke targets. Met een nieuwe benadering is dat potentieel uitgebreid tot twintigduizend aanknopingspunten. “Door gerichter te zoeken in die veel grotere hooiberg, weten we de spelden toch beter te vinden”, zegt CSO Piet Wigerinck.

Lees meer

We staan aan het begin van een tijdperk waarin we gaan samenwerken met patiënten

Bij Galapagos staat de patiënt centraal. Uiteindelijk is dat waar ons werk om draait: de levenskwaliteit van mensen verbeteren.

Lees meer

Een belangrijk jaar voor onze
commerciële collega’s

In 2020 bracht Galapagos haar eerste geneesmiddel op de markt in Europa. Het was het jaar waarin de commerciële kant van ons bedrijf in de schijnwerpers kwam te staan. We spraken met teamleiders Michele Manto en Emma Chaffin, die ons het verhaal vertelden vanuit internationaal en lokaal perspectief. Kom meer te weten over de activiteiten en hoogtepunten van het afgelopen jaar, en hoe Emma & Michele naar de toekomst kijken.