Patiënten
CSR rapport

Patiënten

Bij Galapagos staat de patiënt centraal. Uiteindelijk is dat waar ons werk om draait: de levenskwaliteit van mensen verbeteren.

We staan aan het begin van een tijdperk waarin we gaan samenwerken met patiënten

Voor ons onderzoek en de ontwikkeling van medicijnen zijn onze patiënten en hun onvervulde medische behoeften onze drijfveer. Wij engageren ons door naar hen te luisteren om zo hun dagelijkse uitdagingen en onvervulde behoeften te begrijpen. Dankzij dit engagement geloven we dat we de meest innovatieve medicijnen kunnen ontwikkelen en de juiste hulpmiddelen kunnen aanreiken om patiënten en hun naasten te ondersteunen bij het omgaan met hun aandoeningen.

Betrokkenheid van patiënten is voor ons van onschatbare waarde, en daarom kiezen wij voor een patiëntgerichte benadering in al onze activiteiten. Samenwerken met de patiëntengemeenschap kan ons helpen om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen voor aandoeningen waar miljoenen mensen nog elke dag mee leven.

“Vraag, ga er niet zomaar van uit”

“Patiëntenorganisaties en farmaceutische bedrijven hebben één heel belangrijk ding gemeen - de wens dat de juiste patiënt de juiste behandeling krijgt, op het juiste moment. Zorgen voor een open dialoog tussen beide partijen kan patiënten alleen maar ten goede komen. Dat is dus erg belangrijk. Daarom was het enorm verfrissend toen Galapagos mij uitnodigde om bij te dragen aan hun overleg met de patiëntengemeenschap over hoe we deze belangrijke relaties kunnen optimaliseren. Ik zeg altijd: “Vraag, ga er niet zomaar van uit” en met het zo vroeg in het opbouwen van de relatie de mening vragen aan een breed scala aan patiëntenvertegenwoordigers, heeft Galapagos een geweldige start gemaakt.”

Neil Betteridge, onafhankelijk patiëntenadviseur (reumatologie)