Onze brede pijplijn en innovatieve motor voor het ontdekken van geneesmiddelen

Onze pijplijn en drug discovery platform
CSR rapport

Wij ontdekken en ontwikkelen geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen, waarvan er een aantal zich momenteel in een vergevorderd ontwikkelingsstadium bevinden voor verschillende ziekten met grote onvervulde medische behoefte. Het flexibele discovery platform van Galapagos is toepasbaar in vele therapeutische indicaties.

Nu we goedkeuring hebben gekregen voor het eerste commerciële geneesmiddel uit ons baanbrekende discovery platform, blijven we ons sterk inzetten voor de verdere ontwikkeling van onze uitgebreide pijplijn van kandidaten voor ontstekingen, fibrose en andere indicaties. Met onze plannen om in 2021 meerdere patiëntenstudies te starten, zetten we de toon voor een gevulde nieuwsstroom van resultaten in de komende jaren. Onze late stage klinische pijplijn omvat: preferentiële JAK1-remmer filgotinib, goedgekeurd voor de behandeling bij RA in Europa en Japan, waarvoor goedkeuring is aangevraagd voor UC in Europa, en die zich momenteel in een fase 3-studie bevindt in CD; GLPG1205, een GPR84-remmer die positieve topline resultaten geleverd heeft in de IPF PINTA fase 2-studie in 2020; GLPG4716, een chitinaseremmer in licentie genomen van OncoArendi, in voorbereiding voor een fase 2-studie in IPF; en de Toledo-molecule GLPG3970, een SIK2/3-remmer, in proof-of-concept-studies in 5 indicaties. Zowel in onze inflammatie- als in onze fibroseportefeuilles hebben wij meerdere kandidaten met nieuwe werkingsmechanismen die zich in een vroeg onderzoeksstadium bevinden. De meeste van deze programma’s zijn louter gebaseerd op het remmen van targets die werden ontdekt door middel van ons target discovery-platform.

Filgotinib maakt deel uit van de samenwerking met Gilead. Wij hebben samenwerkingen lopen met OncoArendi voor GLPG4716, met Fibrocor voor GLPG4586 en mogelijk andere programma’s, en voor programma’s in een vroeger stadium met Ryvu en Scipher Medicine. Hieronder wordt een overzicht getoond van onze belangrijkste assets in de huidige pijplijn:

Onze klinische pijplijn

Onze klinische pijplijn (graphic)